Knarr 19–25 år

Roverscouter förbättrar världen. All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern.

Som roverscout har man ingen vanlig ledare som andra åldersgrupper som stöttar dig och dina scoutkompisar. Istället så bestämmer man tillsammans med sitt roverlag vad man vill göra. De flesta har varit med i Scouterna redan tidigare, men man kan absolut bli roverscouter utan någon tidigare scoutbakgrund.

Som roverscout får du möjlighet att engagera dig och driva projekt som du kanske aldrig tagit dig tid att genomföra på någon annan arena. Många väljer att engagera sig som scoutledare parallellt under sin tid som roverscouter, men kärnan i roverscouting är roverprojektet. Under ditt roverprojekt får du chans att verkligen göra skillnad. Du bestämmer själv hur och det kan vara allt från att volontärarbeta på andra sidan jorden till att förbättra det lokala samhället på hemmaplan.

I Scouterna får du ta dig tid till att reflektera över dina beslut och handlingar, det är ofta då man lär sig av sina tidigare misstag och förstår hur man ska göra för att det ska bli ännu bättre nästa gång.

Hösten 2018 startades Saltsjöbadens Sjöscoutkår nya Roveravdelning Knarr. Det är första gången på länge som kåren har ett Roverlag och vi ser fram emot att se vad de hittar på för kul.

Roveravdelningen Knarr har inga regelbundna möten.

Kontaktperson för Knarr är Julia Kenning. Epost: julia.kenning@saltsjobadenscout.se